Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Система за видео наблюдение контролира битовата престъпност в Община Камено

Тепърва предстои общината да изготви стратегия, а следващият етап ще бъде планиране на местоположението на камерите

17380140_1323151441086487_964954403_o

Община Камено ще кандидатства по проект за Общинска система за управление на сигурността, която предвижда изграждане на мрежа за видео наблюдение в целия регион.  Идеята бе представена вчера пред  администрацията, служителите на реда и местното население от инж. Валентин Маламов, който е и преподавател в УНСС.

Системата вече е изградена в община Елин Пелин и статистиката показва, че битовата престъпност в района значително е намаляла. Поставянето на камери и  датчици на възлови места ще позволи да се контролира цялостната вътрешната инфраструктура, важни административни сгради като училища и детски градини.

„По този начин общината ще може да контролира и реагира при различни инциденти, да осигури спокойствие на жителите и бизнеса, тъй като битовата престъпност в района не е за пренебрегване. Ние ще направим всичко възможно да внедрим този проект, който е важен за цялото население на град Камено и 12-те села около него, каза кметът Жельо Вардунски.

Гост на събитието бе и депутатът ГЕРБ от 43-тото НС Диана Йорданова.

„Изцяло подкрепям инициативата на Община Камено в борбата с битовата престъпност и опазването на земеделската продукция на бизнеса”, коментира пред журналисти Йорданова.

Именно бъдещата общинска система за управление на сигурност ще позволи на частния бизнес като земеделците да сложат видео наблюдение на нивите си, тъй като посегателствата в района са значителни. Ще има и сензори на язовирите, които ще подават сигнали при покачване на нивото на водата. Въпросният „умен” софтуер ще се създаде за конкретното място и ще реагира единствено при инциденти.  Ще бъдат решени и куп екологични проблеми чрез създаване на система за мониторинг на въздуха и контрол на нерегламентиране сметища. Системата ще може да отчита ранно оповестяване на земетресения и свлачища.

Тепърва предстои общината да изготви стратегия и технически проект, а следващият етап ще бъде планиране на местоположението на камерите.

„Общинската система за управление на сигурността се занимава с ключовите взаимоотношения между основни променливи,които влияят на поведението във времето. Контролните функции на кмета и неговата администрация са основа за изграждане на системата в полето на сигурността. Системата осигурява своевременна, оперативна информация чрез специфициране на процеси, системи на работа,  прихващане и управление на данни. Дава основа за координиране и сътрудничество, като дава и сигурност, че всички свързани с това страни действат координирано по време на бедствие,и минимизира риска, каза инж. Маламов.

Теми: Бургас