Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Руски журналисти ще отразят възможностите за туризъм в област Бургас

reklamen tur 2Възможностите за туризъм, българското гостоприемство, автентичната кухня бяха сред темите, които областният управител Вълчо Чолаков презентира по време на среща с представители на руски медии, участници в рекламен журналистически тур. Делегацията е на посещение в област Бургас по инициатива на голяма туристическа фирма и със съдействието на съветника на Министъра на туризма и общински съветник – Живко Табаков. Днес двамата с бургаския губернатор посрещнаха руските журналисти и ги запознаха с древната история и културно-историческото наследство на област Бургас, с природните дадености и минералните извори, които правят страната ни предпочитана дестинация, както за екскурзионни пътувания, така и за такива с лечебна цел. По програма, след срещата с Чолаков, делегацията ще посети културни забележителности в общините Бургас, Несебър и Поморие. Целта на рекламния журналистически тур е чрез медийните публикации да се предизвика интерес у руската аудитория към пътувания в България, които са извън активните сезони за почивка. Идеята е да се покажат възможностите на различните региони за развиване на културно-исторически, балнеолечебен, морски и селски туризъм. Руските журналисти ще посетят балнеохотели, ресторанти, винарни и механи, които умело съчетават историята с новите възможности за развитие на туризъм.

„Област Бургас е люлка на различни цивилизации, оставили частица от себе си. Тя е уникална и посетиш ли я веднъж, оставаш запленен завинаги. Вярвам, че ще усетите тази магия и по-най-добрия начин ще я представите пред руската аудитория“, заяви по време на срещата Вълчо Чолаков.

„Към днешна дата Бургас вече не се разпознава само и единствено като административен център. През последните няколко години направихме много по отношение развитието на круизния туризъм, работи се усилено и в посока яхтен, конферентен, конгресен и спортен туризъм. За нас е важно Вие – журналистите от Русия, да останете доволни от пребиваването си тук и да предадете своите впечатления за нашата красива страна, публикувайки материали в руските издания, на които сте представители“, добави Живко Табаков.

Теми: Бургас