Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Олимпийски и световни шампиони идват на международния плувен турнир „Бриз“ за „Купа Бургас“

thumb_9db8ca99f781250893230adf4b1ae2b0Олимпийски и световни шампиони по плуване идват на международния турнир „Бриз“ за  „Купа Бургас“. Атрактивното състезание ще се проведе за втори път. Организирано е от клуб „Бриз“, с подкрепата на Община Бургас. Надпреварата е на 1 и 2 октомври /събота и неделя/ на басейна в к-с „Меден рудник“. Официалното откриване е от 18:00 часа в събота.

В Бургас пристига цяло съзвездие, начело с олимпийската шампионка Таня Богомилова, сега генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове, Петър Стойчев – световен и европейски шампион и 11-кратен носител на Световната купа по плувен маратон в открити води, Георги Аврамчев – председател на БФПС и президентът на Федерацията по плуване на Молдова – Александър Горячев.

На откриването националния химн ще изпее представителката на България на детската Евровизия за изминалата година Габриела Йорданова.

Над 300 плувци от България, Хърватска и Молдова ще спорят за отличията на традиционния турнир „Бриз“ за „Купа Бургас“. Безспорната звезда на състезанието ще бъде световният и европейски шампион и четвърти на Олимпиадата през 2012 година Динко Юкич. Австриецът, който се състезава за хърватски клуб, има регистрирани победи над легендарния Майкъл Фелпс. Юкич ще плува в Бургас на 50 метра делфин.

Зрителите на басейна в к-с „Меден рудник“ ще видят и една от най-талантливите състезателки в Европа – вицеевропейската шампионка Татяна Салкутан от Молдова. В двата дни – събота и неделя, състезанието ще започва в 9:30 часа. Преди следобедните стартове демонстративно плуване ще направят параолимпийци от спортен клуб „Параспорт“.

Входът е свободен.

 

Теми: Бургас