Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Общината: нека в скейт парка да има повече настроение и по-малко лоша енергия

unnamed (3)Община Бургас получава разнопосочни сигнали относно използването на новия Скейт парк Изгрев. Те показват, че има напрежение между отделни групи хора, което не е приятно и трябва да се избегне чрез усилията на всички. От една страна напредналите скейтъри се оплакват, че в съоръжението влизат деца между 3 и 5 години с тротинетки, деца с камиончета. Имало случай на баща, който влязъл с детето си да ритат топка и заявил, че никой не може да го изгони оттам. Да, Община Бургас не е пъдар и най-вероятно няма да дойде да го изгони, но ако някоя дъска хвръкне и удари детето по главата, кой ще е виновен?

По цял свят скейт парковете са места за ЕКСТРЕМЕН спорт и най-малките нямат място там в най-натоварените часове. Отговорността за спазването на това правило е най-вече на родителите.

От друга страна има оплаквания, че по-напредналите скейтъри не дават достатъчно пространство на начинаещите. Проведен е разговор с напредналите, които поемат отговорност да бъдат по-сговорчиви и да помагат на останалите.

На трето място – скейт паркът стана привлекателен за много младежи с криминални, а не със спортни наклонности. Вече има случаи с претарашени раници на каращите и откраднати вещи. Изпочупена е и зрителската трибуна. По този въпрос Община Бургас и Полицията за пореден път ще покажат своята единност и добро партньорство, като обръщат повече внимание на парка при обходите на своите инспектори.

Ако оплакванията продължат, Община Бургас ще въведе специален график за използване на съоръжението и ще го огради, но се надяваме да не се стига дотам. Нека с малко усилие на волята и джентълменство да направим така, че този прекрасен скейт парк да функционира в мир и разбирателство. Той е богатство не само за Бургас, но и за страната. Славата му се носи и тази седмица един от мобилните оператори ще заснеме там свое рекламно видео.

unnamed (4) unnamed (5)

Теми: Бургас