Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

На 30 октомври във Флората ще се конкурират гигантски плодове и зеленчуци

зеленчуци
Плодове и зеленчуци с гигантски размери, отгледани от стопаните в различни кътчета на Бургаска и  Варненска област ще влязат в оспорвана битка за наградите на Празника на плодородието. Надпреварата ще се проведе в Експозиционен център „Флора“ на 30 октомври, неделя, начало – 10.00 часа. В нея ще се конкурират тикви и дюли, цвекло и целина, чушки и патладжани, грозде и ябълки. Само там ще видим и разберем коя е най-тежката тиква, от кого е отгледана и дали има други претенденти за рекордите на Гинес в останалите категории.

Участниците в Празника на плодородието ще отрупат щандовете си не само с плодове и зеленчуци, но и с огромно разнообразие от кулинарни специалитети и домашна зимнина. Специално жури ще излъчи победител и ще награди състезателите в „гигантския“ конкурс.

Пазарът на изобилието впечатлява с пъстротата и разнообразието на щандовете. Ще вземат участие производители на плодове и зеленчуци, консерви, мляко и млечни продукти, мед, вина и напитки, месо и месни деликатеси, хляб и хлебни произведения, билки и подправки, ядки, сладкарски изделия, веган  и занаятчийски храни.

Дегустациите на автентични ястия от народната кухня ще провокира мнозина от посетителите да допълнят кулинарните си знания с нови рецепти.

През целия ден гостите на празника ще се наслаждават на изпълненията на фолклорни групи от селата Раковсково, Лозарево, Обзор и Веселие.

Организатор на Празника на плодородието е СНЦ „Общности, опознаване, култура“, със съдействието на РЕКИЦ – Бургас и Съботен фермерски пазар „Славейковото пазарче“ в Бургас.

Теми: Lifestyle, Бургас