Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Напредва обновяването на улица „Иглика“ в Приморско

Напредва обновяването на една от най-натоварените улици в Приморско – „Иглика“. Очаква се тя да е напълно реновирана, с нови 50 паркоместа и засадени 100 дръвчета, до началото на сезона.

ul Iglika 002

Работата по модернизирането на улицата, която води към част от забележителностите на морския курорт, тече усилено. Слънчевите януарски дни допълнително улесниха Общината и дейностите по отсечката от ул. „Стара планина“ до ул. „Ропотамо“ е към своя край. От стария и амортизиран водопровод и от бетонните стълбове с висящи жици вече няма следа. Всички комуникации са прокарани под земята, а ново осветление ще замени старите бетонни стълбове.

С обновяването на ул. „Иглика“ Община Приморско цели да улесни движението и паркирането на автомобили, като същевременно не нарушава зоната на пешеходците. Увеличава се и зелената зона с нови 100 дръвчета от вида „акация“.

Модернизирането на улицата започна още миналата година, когато едната й страна беше цялостно обновена с нови паркоместа, красиви дръвчета и ново осветление. Бяха монтирани информационни табла на пешеходната зона, както и красиви дървени скулптури.

Теми: Бургас, Приморско