Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Инициативата „ДА ОПОЗНАЕМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ“ на Асим Адемов гостува на Английската гимназия в Бургас

dav

Местният сътрудник на евродепутата г-н Асим Адемов представи инициативата „Да опознаем Европейския съюз” пред ученици от клуб „Посланици на ЕП” към ГПАЕ „Гео Милев” – Бургас, с ръководител зам.-директор Христо Симеонов.

Чрез интерактивна мултимедийна презентация, учениците се запознаха с историята за създаването на Европейския съюз и различните институции, функциите им и ролята, която изпълняват на международно ниво. Любознателните младежи, зададоха множество въпроси свързани с Председателството на България на Съвета на ЕС, възможностите им като пълноправни граждани на Европейския съюз, перспективите на България за приемането й в „Шенген“ и други. Децата отправиха покана лично към г-н Асим Адемов да посети тяхното училище, за да ги запознае отблизо с работата на евродепутатите.

Инициативата на г-н Адемов бе включена като част от образователната програма – „Програма за училища посланици на ЕП”, организирана от Информационното бюро на ЕП в България. Основната цел е да се подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и относно Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите и с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването на европейския дневен ред.

Теми: Бургас