Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Започна трети национален фестивал „Мед, Море и Слънце” Поморие 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAС празничен водосвет и приветствени слова бе открит националният фестивал „Мед, Море и Слънце” Поморие 2015. За трета поредна година, именно в града ни си дават среща пчелари от цялата страна, обединени от една кауза – да развиват сектора и положителния имидж на България. А хиляди ценители на лечебния продукт биват привлечени от сладкия му аромат и богатата палитра кехлибарени нюанси.

Откриването бе съпроводено от много настроение и цветна програма с участието на танцовите двойки от КСТ „Поморие”, Мажоретния състав и Детската балетна школа „Елеганс” при НЧ „Просвета 1888”.

Поздрави към организатори и участници поднесоха лично  председателят на „Български пчеларски съюз” – Ганчо Ганев, председателят на „Клуб на пчеларите № 1” – Симеон Тодоров и доайенът на българското пчеларство – Кирил Кирилов. Ясен Проданов – представител на евродепутата Мария Габриел прочете поздравителен адрес от нейно име.

„Благодарение на този фестивал, българското Черноморие се свързва не само с морето и пясъка, но и с меда и разнообразните пчелни продукти. (…) Знам, че има ли ви вас, ще го има и пчеларството за поколенията. Фестивалът „Мед, Море и Слънце” е неоспоримото доказателство за това!” –  гласи малка част от обръщението на госпожа Габриел.

На събитието присъстваха още: Ботю Ботев – председател на Областния съюз на пчеларите в Бургас, Лидия Станкова – директор ОД „Земеделие” – Бургас, Силвия Василева – началник отдел в дирекция „Животновъдство” и Кирилка Янина – началник отдел „Пчеларство, мляко и интервенция” в ДФ „Земеделие”.

В своето приветствие към всички присъстващи кметът на Община Поморие Иван Алексиев изрази гордостта си, че градът дава своя принос в популяризирането на лечебния продукт и насърчаването на родното производство и пожела на всички участници и гости „фестивални дни по мед и слънце”.

Изложбата – базар продължава до 16 август включително, всеки ден от 9:30 до 21:30 ч. на централната пешеходна алея в гр.Поморие, срещу Храм “Свето Рождество Богородично”. Заповядайте!

Събитието се организира от Община Поморие, под патронажа на кмета Иван Алексиев, със съдействието на „Клуб на пчеларите № 1 в България”, с медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари, Областен пчеларски съюз – Бургас.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Теми: Бургас, Поморие