Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Евродепутатът Асим Адемов откри информационен офис в Бургас

bs4При засилен интерес от страна на журналисти, граждани и широката общественост бе открит Европейски информационен офис на евродепутата Асим Адемов в Бургас. Срещата символично беше открита от кмета Димитър Николов , който подари компас на българския представител от ГЕРБ/ ЕНП в Европейския парламент. „Той винаги сочи север, но така по-лесно ще се ориентираш, къде е Бургас. Бургас е трамплин за успешни евродепутати. Попътен вятър!“, беше приветствието на морския градоначалник.

„Имах огромно желание един от офисите ми в страната да бъде в Бургас. Бургас е град за пример, на който се възхищавам. Много мога да дам от себе си, но и много мога да науча от всички Вас. Ще продължа да следвам успешните практики на Мария Габриел, като същевременно ще вложа всичките си усилия и развия своите виждания.“, каза евродепутатът Асим Адемов. Той благодари сърдечно за топлото посрещане от страна на Димитър Николов, както и на всички присъстващи.

Асим Адемов замести Мария Габриел, която стана еврокомисар. Той е един от учредителите на ГЕРБ в община Гърмен, бил е общински съветник от ПП ГЕРБ и зам.-областен управител на Благоевград. Има 20-годишен стаж като учител по български език и литература, след което е бил и директор на училище. Асим Адемов е член на Комисията по Граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред (LIBE), която е най-голямата комисия в Европейския парламент.

За тържественото откриване пристигнаха ученици от АЕГ „Гео Милев“ – Бургас и част от ръководството на елитната гимназия, която е единственото училище „Посланик на Европейския парламент“ в областта. В благодарствено писмо те изказаха сърдечната си признателност за проявената ангажираност и съпричастност от страна на евродепутата.

Основната цел на Европейския информационен офис на Асим Адемов в Бургас е да се подобри осведомеността сред обществото относно Европейския съюз, Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите, за да се включат активно в създаването на европейския дневен ред. В услуга на всички заинтересовани, всеки работен ден местният сътрудник Ясен Проданов ще бъде в офиса на адрес гр. Бургас, ул.“Конт Андрованти“ N 5.

dav

P1220983 P1220998

Теми: Бургас