Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Детски градини от Ахтопол и Грозден с нови еко площадки

детска площадкаДве детски градини в Ахтопол и с. Грозден са с одобрени и изпълнени проекти от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда през 2015 година.

Миналата година Министерството на околната среда и водите и ПУДООС за поредна година проведоха конкурс за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема  „Обичам природата и аз участвам ” в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда”.  Средствата бяха предоставени от бюджета на Предприятието в размер на 3 500 хил. лв.

ЦДГ Зорница в сунругларското село Грозден бе одобрена по проект „Зелено бъдеще за децата” в размер на 4954,80 лева.

През последните месеци там бе оформена екозона на открито. Монтирани бяха комбинирано детско съоръжение – пъзел, тунел, пързалка, детска къщичка за тематични игри и беседка с пейки и маса, която е предназначена да се използва за ситуации на открито. Поставени бяха 2 кошчета и 2 пейки. Извършено бе озеленяване като са засадени различни видове декоративни храсти и цветя.

С красив екокът се сдоби и ОДЗ Делфинче от град Ахотопол. Одобреният проект „Изграждане на екокът, където Странджата среща морето” бе за 4999 лева.

Оформена бе екозона на открито. Монтирани бяха комбинирано детско съоръжение, двойна клатушка и комбинирано тематично съоръжение. Поставени бяха 5 пейки и кошчета за отпадъци. Закупено бе табло за рисуване и обучение на открито. Извършено бе озеленяване, като са засадени различни видове декоративни храсти и цветя.

Теми: Бургас, Царево