Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Депутатите от ГЕРБ Бургас: Бързо справяне с щетите и обективно изясняване на причините

22834287_10215409402527568_1239558451_n“Създадена е пълна мобилизация на всички институции, видимо са положени много усилия за справяне със ситуацията. Сега е важно да се помогне на хората, засегнати от бедстието.” – каза народният представител от ПП ГЕРБ Бургас Ивелина Василева на срещата, проведена тази сутрин при областния управител на Бургас Вълчо Чолаков.
На нея депутатите от Бургаска област се информираха за цялостната ситуация и предприетите действия. Малко преди това те посетиха едно от най-засегнатите места – с. Равнец, където има повреден мост на р. Чакърлийка и залети с кал дворове и наводнени приземни етажи на къщи.
Според областния управител основната причина за бедствието са извънредните количества валежи, но причините тепърва ще се изясняват. Най-тъжно е че има човешки жертви, каза областният лидер на партията Димитър Бойчев, но подчерта, че посочването на виновни трябва да стане след обективно изясняване на причините за бедствието.
„През последните години бе направено много за създаване на единен орган, който да осъществява контрол върху техническото състояние на язовирите, като вменява регулярни проверки на областните управители.“– допълни още Ивелина Василева. Депутатите се обединиха около тезата, че за в бъдеще трябва да продължат усилията за ранно предупреждаване с оглед превенция на подобни ситуации.
На срещата при областния управител Вълчо Чолаков взеха участие още народните представители от ГЕРБ Диана Саватева, Галя Василева и Ася Пеева, както и зам.-областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов.
В момента всички депутати от ГЕРБ Бургас са на среща с кмета на община Камено – Жельо Варадунски и министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

22834609_10215409429808250_661247366_n

Теми: Бургас