Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Бургаски огнеборци отличени с награда за професионализма си

ПожарнаС колективна парична награда в размер на 600 лв. Министърът на вътрешните работи – Румяна Бъчварова отличи десет огнеборци от Първа и Втора Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и РСПБЗН – Несебър. Заповедта бе прочетена от старши комисар Красимир Шоторов – директор на дирекция „Оперативни дейности” към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в присъствието на заместник-областния управител на Бургас – Владимир Крумов, Директорът на областна дирекция ПБЗН – Бургас комисар Васил Василев и Георги Толин – началник на отдел „Държавен контрол” към Главна дирекция ПБЗН.

Наградата на десетте огнеборци се дава за проявен професионализъм при потушаването на пожарите от края на м. юли, възникнали в землището на кв. „Банево” и с. Изворище / с площ 12 000 дка./, в землището на с. Рудник, общ. Бургас и с. Лъка, общ. Поморие / с площ 11 000 дка./ и от средата на м. август в землището на вилна зона „Зора” и Свети влас / с площ 60 000 дка./, като огъня е потушен в условията на силен поривист вятър в района на смесена гора в трудно достъпна територия.

На наградените :

старши инспектор Диян Иванов
младши инспектор Станимир Русев
младши инспектор Иван Петров
младши инспектор Никола Недялков
младши инспектор Стефан Ташев

младши инспектор Атанас Кавръков
младши инспектор Петър Петров
младши инспектор Станислав Янев
младши инспектор Стойко Златинов
младши инспектор Марко Баджев,

бе поднесена и благодарността на Главен комисар Николай Николов за добре свършената работа и показаната отговорност към тежките задачи, пред които бургаските огнеборци са били изправени в последните месеци.

В края на официалната церемония бургаският фотограф Стефан Димитров подари снимка-колаж на сградата на противопожарната служба, разположена в центъра на крайморския град и промяната претърпяна от 1935 година до днес. Той ще бъде поставен в сградата, за да напомня на бургаските огнеборци за това, че делото им няма да бъде забравено от поколенията.

Теми: Бургас, Несебър