Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Спасиха 13 деца, блокирани от потопа в Тетевенско

ВалежиОстава бедственото положение в Тетевенско, след като през изминалото денонощие в района паднаха близо 100 литра дъжд на кв.м. Водната стихия взе една жертва, а много населени места останаха без ток. 13 деца са били блокирани във вила край село Гложене, но впоследствие са били евакуирани и са в добро състояние. В момента няма бедстващи хора, но продължава да вали, обясни пред БНР кметът на града Мадлена Бояджиева. Тази сутрин се събра отново кризисният щаб.Потопът в Тетевен взе жертва (видео)Голяма част от пораженията след пороя от миналото денонощие са преодолени. Вече е укрепен пътят между селата Глогово и Градежница, които вчера бяха най-тежко засегнати. Всичките около 20 къщи вече са отводнени. Започва работа за осигуряване на подход за автомобили към двете махали, които бяха откъснати заради срутването на мостове. В двете махали има общо около 300 души, които разполагат с достатъчно хранителни запаси и вода, увери градоначалникът. Няма спешно нуждаещи се от медицинска помощ.

Нощните валежи временно са откъснали и село Черни Вит, пътят е бил блокиран от вода и свлачище, но към момента е пробит и достъпът е възстановен, допълни Мадлена Бояджиева.  Днес комисии започват обход на засегнатите населени места, за да регистрират и описват щетите, които тепърва ще се остойностяват, посочи Бояджиева.

Заради дъждовете под 24-часово наблюдение има при язовир „Ивайловград“. Под непрекъснато наблюдение е и нивото на река Марица. Българското външно министерство вече предупреди властите в Гърция и Турция за очаквано опасно покачване на водите на реките Арда и Марица

Теми: България