Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Над 100 дами от Жени ГЕРБ бяха на посещение в Народното събрание

af9c907dc2bf70de1c8aafbfba95f671Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел се срещна с над 100 дами от женската организация на ГЕРБ от Стара Загора и Добрич, които бяха на посещение в Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на партията. Те бяха поканени в парламента от председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и от народните представители от Стара Загора и Добрич. Дамите бяха приветствани от зам.-председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева, от председателя на Комисията по здравеопазване Даниела Дариткова, от председателя на Комисията по образование и наука Милена Дамянова, от председателя на Комисията по околната среда и водите Станислав Иванов, от зам.-председателя на социалната комисия Светлана Ангелова и от депутати от ГЕРБ. В залата присъстваха и представителки на НИС на ЖГЕРБ.
Мария Габриел, която е и зам.-председател на ЕНП Жени, приветства решението на правителството на Бойко Борисов да подпише Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жените и домашното насилие, известна като Истанбулската конвенция. „Това решение е факт и благодарение на подкрепата и активността на Жени ГЕРБ в цялата страна. Истинското отношение, което Вие демонстрирате към тези каузи, прави възможно тяхното реализиране“, посочи тя.
Според българския евродепутат от ГЕРБ дамите от партията са двигател на обществото. „Това се забелязва и в Европейския парламент, където често даваме за пример това, което прави ГЕРБ за жените. Ние сме горди, че имаме жена председател на парламента, кмет на столицата, множество жени министри и структури със силно женско присъствие в цялата страна“, категорична бе Мария Габриел. Тя заяви още, че дейността на председателя на женската структура на ГЕРБ Ирена Соколова носи голям позитив за страната ни на европейско ниво. „Напредъкът на България и активната роля на ЖГЕРБ се отбелязва от ЕНП Жени. Благодарение на това и на усилията на правителството на Бойко Борисов, България е равноправна страна – членка, която отстоява своите позиции“, подчерта зам.-председателят на Групата на ЕНП в ЕП.
От своя страна, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева разясни парламентарната дейност на ГЕРБ и подчерта голямата роля на жените в партията. „Днес в пленарна зала се разглежда равноправието между половете, но в ГЕРБ ние отдавна сме зачитани от нашия лидер като равноправни членове. Ние, жените, сме силата на ГЕРБ и винаги сме били подкрепяни в действията си. Ние сме един екип“, заяви Караянчева.
Председателят на дамската структура на ГЕРБ Ирена Соколова благодари на жените от Стара Загора и Добрич за активността им в каузите, които защитава ГЕРБ. „Заедно ние сме по-силни. Уверена съм, че нашата сила като жени и майки е да реализираме политики в полза на хората. Това е основен приоритет на ГЕРБ“, подчерта Соколова.

Теми: България