Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

МОСВ осигурява 103 000 лв. за логистична подкрепа в кампанията „Да изчистим България заедно”

изтеглен файл„Министерство на околната среда и водите с удоволствие партнира на bTV Media Group в кампанията  „Да изчистим България заедно”.Тази година тя ще се проведе на 4 юни, а решението е продиктувано от желанието Световния ден на околната среда 5 юни да бъде посрещнат  “на чисто“. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в студиото на предаването „Тази неделя“ по bTV.  И отбеляза, че през 2016-а приоритет в почистването ще са защитените територии, които са със специално значение за биологичното разнообразие.

За петте години, в които се провежда, националната кампания на bTV „Да изчистим България“ с основен партньор МОСВ е дала резултати и се е превърнала в най-мащабната доброволческа акция. Досега е подкрепена от над 1 209 675 души. И през тази година се очаква в нея да участват всичките 265 общински и 28 областни администрации.

Министър Василева съобщи, че през 2016 г. МОСВ традиционно ще се включи  в логистичната организация и ще осигури 103 хиляди лева чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. 79 200 лв. от тях са за купуване на ваучери за гориво за транспортиране до депата на събраните отпадъци. Останалите са за купуване на чували и ръкавици. Допълнително МОСВ осигурява подкрепа на кампанията като депата не събират такси за депониране на събраните отпадъци.

Ивелина Василева изрази надежда, че все повече деца и родителите им ще се включат в кампанията по почистването, както и в започналата в края на март образователно-информационна кампания на МОСВ „Яко е да си еко“. Министърът покани учениците да се включат в първия й етап – решаването на екотестове на страницата zelenaolimpiada.bg.

Теми: България