Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Ахтопол се сдоби с напълно ремонтирана библиотека

АхтополВ навечерието на най-българския празник 24 май, в Ахтопол беше открита изцяло реновираната библиотека към НЧ „Христо Ботев”. На събитието присъстваха кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев, кметът на Ахтопол Атанас Желязков, общински съветници и гости, а водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Йордан от църквата „Св.Възнесение Господне” в Ахтопол. Напълно подновени са подовите настилки, мебелите, рафтовете за книги и входните врати на библиотеката. Поставени са окачен таван, осветителни тела и цялостно пребоядисване. Домакините в лицето на секретаря на НЧ „Христо Ботев” Мария Янкова благодариха на ръководството за ремонта и оказаното внимание.
„От началото на вашето управление читалището се сдоби с много нови придобивки – има нова кино зала, ремонтиран салон, реновирана библиотека и ремонти, които не са се случвали повече от 33 години. Благодаря ви на всички вас за усилията които полагате.”, заяви секретаря на читалището Мария Янкова.
„С реновирането на салона и библиотеката, читалището вече има нова и съвременна визия. Благодарение на усилията на г-н Желязков тези ремонти, реконструкции се случват. Ние ще продължим да помагаме за развитието на тази културна институция.”, сподели кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев.
„Аз искам да се обърна най-вече жителите на гр.Ахтопол. Нека заповядат в новата библиотека, да разгледат, да прочетат някоя книга, защото книгите са нашият прозорец към света. Надявам се усилията ни да бъдат оценени, защото кметство Ахтопол работи и ще работи в услуга на хората.”, заяви кметът на гр.Ахтопол Атанас Желязков.

 

Теми: Горещо, Книги, Култура, Царево