Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Apple представи новия iPhone 6S

IphoneНа специално събитие в Сан Франциско Apple представи iPhone 6S – подобрена версия на водещия смартфон на компанията. Сред новите екстри е екранът, който различава силата на натиск – функционалност, която Apple назовава 3D Touch. Дизайнът на iPhone 6S е същият като на iPhone 6, както и големината на екрана – 4,7 инча, но е добавен нов цвят на корпуса – розово злато. Това обяснява спекулациите и слуховете в последните седмици, че Apple ще представи „розов” телефон.

Корпусът също е от нов материал – алуминиева сплав, която Apple нарече „наша, персонализирана”. Екранът пък е покрит с нов вид стъкло – Ion-X, същото като при Apple Watch Sport. Все новости, които според наблюдатели в сектора ще направят телефона по-труден за огъване. 3D Touch позволява да комуникирате с телефона по два нови начина. Apple ги нарича „peek“ и „pop.“ Peek е като десен бутон на мишката и извежда контекстно меню с опции. Например при натискане на Camera app, ще се появи меню, което ви дава възможност да избирате режим „селфи” или примерно „панорама”. @GettyImages Pop позволява да се разгледа превю на снимка или видео, без да се отваря приложение на цял екран. iPhone 6S е с новия 64-битов процесор A9. Както винаги, Apple не дава много информация за него, но бе съобщено, че е със 70% по-бърз спрямо A8. Задната камера на новия смартфон е 12-мегапикселова и с подобрен автофокус. Apple подобрява чувствителността на камерата за първи път от iPhone 4S насам (2011 г.).

Компанията заяви, че е намерила начин да увеличи пикселите, без да нарастне „шумът” в изображенията, и затова чак сега прави тази промяна. @GettyImages Камерата може да снима 4K видео. Камерата на предния панел е 5-мегапикселова и има елегантно решение за „светкавица”. Просто екранът започва да свети много силно – до три пъти по-ярко от обичайното. Apple представи и новата функция live photos – успоредно с всяка снимка, която правите, се записва и кратко клипче. Според компанията Wi-Fi връзката с новия телефон трябва да е два пъти по-бърза, а LTE (в България все още няма такава мрежа) е подобрен с добавянето на повече честоти – до 23.

Началната цена на iPhone 6S в САЩ е 199 долара с двегодишен договор и 16GB памет. Ще се появи на пазара на 25 септември. iPhone 6S Plus е с 5,5-инчов Retina дисплей. Цената му в САЩ започва от 299 долара при двегодишен договор и 16GB памет. Поръчки за двата модела ще се приемат от 12 септември, събота.

 

Теми: Lifestyle, Горещо, Технологии