Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Огромен интерес към гейминг фестивал, подкрепен от община Бургас и съветникa Антон Берданков

С многобройно участие премина второто издание на Фестивала на електронните спортове Game Evolution „Е-Арена Бургас“. Организацията и провеждането на събитието бе подкрепено от община Бургас, след като общинският съветник от ГЕРБ внесе докладна за инициативата още през май месец. Самият той е любител на този вид активности и при миналогодишното издание игра два финала на футболния симулатор FIFA 17.
Тридневния гейминг маратон превърна Морската градина и района на Експозиционен център „Флора“ в Арена за битки по любимите League of Legends, Fortnite, CS:GO, FIFA18, Tekken7, Mortal Kombat XL и много други.
„Радвам се, че община Бургас подкрепи Фестивала и видя потенциала, който той носи. През последните години електронните спортове набират все повече привърженици в световен мащаб. Провеждането на форума Бургас допринася за популяризирането и утвърждаването на града като водеща дестинация за хората с интереси към компютърните игри, електронните спортове и иновативните технологии. А те не са никак малко. Това е сериозна реклама и за нашия град пред компании, международни организации и асоциации в областта на гейминга и електронните спортове“, сподели общинският съветник.
Антон БерданковПобедителите в съревнованията си тръгнаха с награди, осигурени от различни партньори. В събитието бяха поканени и деца в неравностойно положение от социални домове в град Бургас като специални гости .

Теми: Бургас, Технологии