Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Кампания за безплатни кардиологични прегледи в МЦ Света София през април

Света София

През месец април МЦ „Св. София“ стартира провеждането мащабна кампания за безплатни кардиологични прегледи. Програмата ще обхваща скрининг и профилактика на всички видове сърдечносъдови заболявания. Стартира през месец април и ще продължи до края на 2017г., като ще се провежда по график всеки четен месец. Финансирането на кампанията е осигурено изцяло от МЦ „Света София“.  Общо 2000 желаещи да преминат безплатен преглед при кардиолог, ще имат възможността да го направят, като за целта е необходимо единствено да запазят час на телефоните на медицинския център.

Целта на прегледите ще е да се определи сърдечният риск на всеки пациент. Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причината смърт и инвалидизация в световен мащаб, включително и в България (68% от всички смъртни случаи годишно),  което ги прави убиец номер едно в света.

Всяка година 17,2 мил. души в света умират от сърдечни заболявания и инфаркт. Почти 80 на сто от тези смъртни случаи могат да бъдат предотвратени при по-сериозен контрол на рисковите фактори – повишено кръвно налягане и кръвна захар, висок холестерол, тютюнопушене, употреба на алкохол, неправилно хранене и наднормено тегло, липса на физическа активност.

Профилактичните кардиологични прегледи са само началото на масирана кампания за превенция на здравето, която инициира МЦ Света София. Кампанията стартира под наслов „Съхрани сърцето си“, като предстоят провеждането на допълнителни консултации и със специалисти по съдова хирургия и инвазивна кардиология.

Всеки желаещ да се запише за безплатен кардиологичен преглед през месец април, може да го направи още сега на тел: 056/84 50 81 и 84 50 83

Теми: Горещо, Здраве