Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Ивет Лалова ще се срещне с диабетни пациенти в Бургас

Ивет ЛаловаНай-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще се срещне с диабетни пациенти на 23 ноември в Бургас. Инициативата е част от образователната кампания „Открито за диабета“, на която тя е лице от миналата година. Кампанията се организира за пета поредна година от фармацевтична компания Sanofi България с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация „Диабет Тип 2“. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването.

Затова организаторите на кампанията са осигурили безплатно измерване на кръвна захар в Бургас на 21, 22 и 23 ноември от 9 до 12 часа в две аптеки „Фармастор“ с адреси: бул. „Демокрация“ №104 и ул. „Александровска“ № 53.

Паралелно с това, на 23 ноември от 18 часа в зала „Георги Баев“ на  „Морското казино“ ще бъде организирана безплатна образователна лекция „Диабет под контрол“ с ендокринолог д-р Марина Чавдарова. Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването, както и как диабетните пациенти могат да постигнат добър контрол на заболяването, за да водят пълноценен начин на живот. На място ще бъде извършвано безплатно изследване на гликиран хемоглобин.

Гостите на събитието ще се срещнат и с посланика на „Открито за диабета“  Ивет Лалова, която ще разкаже как самоконтролът помага както в спорта, така и за преодоляване на препятствията, които животът ни поднася.

Теми: Водеща, Здраве