Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Стотици трибагреници да красят Бургас по празници, предлага Георги Дракалиев

знаменаСтотици трибагреници да красят Бургас по празници, предлага общинският съветник Георги Дракалиев в докладна записка.
„Украсата на един град по време на празници, винаги създава подходящо настроение у неговите жители и гости. Ярък пример за това е коледната украса по ул.“Александровска“ и пл.“Тройката“, с която гр. Бургас е известен в цялата страна. Извън периода на Коледа и Нова година обаче Община Бургас не разполага с друг вид украса, предвидена за дните на национални празници, а и на такива с местно значение”, пише в мотивите на докладната записка.
Георги Дракалиев обръща внимание, че този вид празници са тясно свързани с историята на България и Бургас, и имат подчертано патриотичен характер. Поради това, най-подходяща украса в такива дни са българските национални знамена.
По думите на вносителя стълбовете на осветителните лампи по ул.“Александровска“ и пл.“Тройката“, по които е разположена коледната украса, представляват много удачно място за поставяне на знамена.
Окичените с национални трибагреници главна улица и площад могат да създадат истинско тържествено и празнично настроение у жителите и гостите на града ни. „Този начин на украсяване e и икономически изгоден, защото ще изисква най-малко средства от общинския бюджет, а същевременно ще може да се ползва многократно”, допълва Дракалиев.

Теми: Бургас, Култура