Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

„София филм фест на брега“ започва на 16 март

Лентата на режисьора Бари Дженкинс „Лунна светлина“, която спечели „Оскар“ за най-добър филм, е част от програмата на „София филм фест на брега“. 15-то издание на фестивала ще предложи на почитателите на седмото изкуство в Бургас специална селекция от заглавия. Прожекциите започват на 16 март и продължават до 24-ти в общинското кино „АБ“ в сградата на ДТ „Адриана Будевска“.

sofia-film-fest-na-brega-2017
Тазгодишното издание на „София филм фест на брега“ включва рекорден брой български заглавия – 8 от общо 20, които ще бъдат представени на големия екран.
Програмата на фестивала започва с филма „Врагове“ на един от най-талантливите български режисьори Светослав Овчаров. Филмът на ученика на основоположника на бургаското издание на фестивала – проф. Георги Дюлгеров, ще има привилегията именно в Бургас да се срещне за първи път със зрителите на голям екран. Историята във „Врагове“ ни връща с век назад във времето на Балканската война, в една среща на български войници с техните турски противници, където големият въпрос не закъснява: могат ли противоречията между българите да се окажат по-силни от омразата към враговете?
Ето и останалите заглавия, които са включени в тазгодишното издание на кинофестивала: „На война като на война“, „Асансьор за пациенти“ на Иглика Трифонова, отличеният със „Златен леопард“ в Локарно и „Златна роза“ „Безбог“ на Ралица Петрова“, „И после светлина“ на Константин Божанов, „Христо“ на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, „Особен поглед“, „Кучета“, „Аз, Даниел Блейк“, „Тони Ердман“, „Най-щастливият ден в живота на Оли Маки“, „Рай“, „Франц“, „Лудетини“, „Императорът“, „Непознатото момиче“, „Другата страна на надеждата“, „Белгийският крал“, „Пеещите обувки“ на Радослав Спасов, „Спомен за страха“, „Слава“ и носителят на три награди „Оскар“ – „Лунна светлина“.
„София филм фест на брега“ е едно от най-очакваните събития в културната програма на Бургас. Това е една хубава традиция за нашия град. Община Бургас и тази година ще подпомогне провеждането на фестивала и вярвам, че дните на прожекциите ще се превърнат в празник за бургазлии“, каза при представянето на заглавията зам.-кметът Йорданка Ананиева.
Продажбата на билети за филмовия фестивал ще започне в началото на март. Цената на един билет ще бъде 8 лева. Картата за 10 билета ще струва 50 лева, а за 5 билета – 30 лева.

Теми: Бургас, Горещо, Култура