Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Приморско подари театрално представление за празника си

Драматичен театър „Сава Огнянов“ гостува в Приморско с комедията на Стефан Костов „Министърът женкар“. В постановката, която бе подарък от Общината към жителите и гостите на града, участие взеха Христо Гърбов, Венцислав Петков, Косьо Станев, Любомир Кънев, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Дайана Михайлова, Надя Банчева.
postanovka-primorsko029
Пред препълнената зала на читалището в морския град се редяха заплетени и комични ситуации, звучащи актуално и днес. Те напомниха, че министерският пост не само работа зад бюро, отговаряне на журналистически въпроси и разхождане из просторни кабинети.
Актьорът Христо Гърбов, който бе в главната роля на министър, по неотразим начин пресъздаде ситуациите, в които изпада героят му. Като човек, заемащ такъв висок пост, той трябваше да се съобразява с обкръжение от приятели и познати, които ходатайстват за назначения.
Кулминацията на комедията идва със сценката, когато при поредното нареждане кой да бъде уволнен и кой да назначат на негово място, при министър Кочев се явява прелестното създание Малинка. От тук насетне се завърта интригата, смесица от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари. Те така се омесват, че министерският пост изведнъж получава и други измерения.
Многобройната публиката искрено аплодира пресъздателите на идеята на великия комедиограф – да покаже, че в този живот има и непреходни неща като любов, уют, семейно огнище, обич – явления, които са много по-човешки и искрени от „топлината” на министерското кресло.

Теми: Бургас, Култура, Приморско