Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Обичате морето? Вдъхновете се за ахтополския литературен конкурс

Снимка: photo-forum.net

Снимка: photo-forum.net

Стартира третото издание на ахтополския литературен конкурс „Морето!“ – за кратки произведения на морска тематика. Конкурсът е отворен за автори от цялата страна и всички възрасти и се провежда в две категории – „Проза“ и „Поезия“.
Участниците могат да изпращат текстовете си по електронен път в Word документ на адрес zakonkursa.lumen@gmail.com. Всеки може да изпрати по 1 разказ в обем до 5 страници или 3 стихотворения, придружени от кратка биографична информация за автора и координати за обратна връзка (телефонен номер и адрес по местоживеене). Крайният срок за приемане на произведения е 10 септември (включително).
Конкурсните творби ще бъдат разгледани и оценени от жури в състав Митко Новаков (председател), Христо Карастоянов и Вера Петрова. Победителят ще бъде обявен по време на Есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“, които ще се проведат между 21-23 септември. , а за класираните на трето място са предвидени парична премия от 150 лв. и плакет. Ще има и поощрителни награди.
Конкурсът се организира от сдружение „Лумен“ с подкрепата на кметство Ахтопол.

Теми: Бургас, Култура