Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Културен Бургас отново в парламента, художникът Георги Андонов показва портрети на известни личности

Това е второто от поредица събития,инициирани от народните представители на ГЕРБ от региона
27707330_10211005706481889_2052939499_o

16 портрета на известни личности, създадени от бургаския художник Георги Андонов, посрещат депутати и гости във фоайето на Народното събрание.
Изложбата е второто от поредицата събития за представяне на културен Бургас, инициирани от от народни представители на ПП ГЕРБ в областта. Последователността и амбицията на бургаските депутати да направят колегите си съпричастни към различни страни от културния живот на града и региона, изтъкна при откриването председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Авторът бе поздравен и от председателя на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов, който подчерта специфичната роля на портрета не само като жанр в изобразителното изкуство, но и в човешката история.
„Днес сме сред картините на един творец, който е роден край морето, но е колкото бургаски, толкова и космополитен – живее и твори и в родината си, и зад граница. Всъщност границите за него са условно понятие. Затова монументален пейзаж на Георги Андонов с чадъри от къмпинг „Градина“ е интериорен акцент в офиса на известна компания в Калифорния“, каза пред гостите народният представител от ГЕРБ Бургас Диана Саватева, зам. председател на ПК по културата и медиите и водещ на събитието.

Георги Андонов е завършил Националната художествена академия през 1995 г. и е сред българските творци, които имат възможност свободно да представят картините си в цял свят. Открива собствена галерия в Бейрут, работи с галеристи в Лос Анжелис, Дубай, Истанбул…
Левски, Раковски, Захари Стоянов, Вазов, Стамболов, Цар Борис III, Симеон Сакскобургготски на Андонов са колкото познати, толкова и различни. Експозицията привлече във фоайето на Народното събрание депутати от различни партии.
Художникът благодари на бургаските народни представители за поканата и показа лично творбите си на Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева, Галя Василева и Иван Вълков.
Поне още едно събитие от културната инициатива с бургаски адрес ще има до края на парламентарния сезон.

27497372_10211005672361036_330092931_n

Теми: Водеща, Култура