Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

ГЕРБ уважи честванията на 3 март в област Бургас

3 мартС празнично настроение, богата културна и фоклорна програма, както и с поднасяне на венци и цветя, бе отбелязан Националният празник на България в област Бургас.

Народният представител Ивелина Василева бе гост на тържествата в Приморско, които тази година бяха по-специални заради дългоочаквано събитие. На 3 март бе открит бюст-паметникът на Васил Левски. Празничната лента бе прерязана от кмета Димитър Германов заедно с областният управител Вълчо Чолаков и бургаския депутат. Всички те заедно с общинските съветници от партията, представители на общински организации и десетки жители положиха цветя в знак на признателност на загиналите герои за Освобождение.

ПомориеБургаският депутат Галя Желязкова и кметът Иван Жабов участваха в празника, организиран от община Средец. С военен ритуал, извършен от представителния взвод от ВМС- база Атия, издигане на знамената, водосвет за здраве и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на България бе отбелязан 3 март в странджанската община. Ден по-рано Галя Желязкова се включи в инициатива на Младежи ГЕРБ-Варна, които подариха 12-метров флаг за крепостта Овеч в Провадия. Трибагреникът украси голямата спираловидна стълба, която води към западния вход на средновековната твърдина над града, „3 март не е просто почивен ден в календара, а тържество на силния български дух”, изтъкна Галя Желязкова и апелира повече млади хора да се включат в честванията, за да споделят емоцията на празника и да покажат, че пазят националните идеали, които са ни завещали героите, извоювали Освобождението на България.Бургас

В Бургас хиляди признателни българи изпълниха улиците на града. Народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Саватева и Галя Желязкова бяха сред официалните гости, които присъстваха на ритуала по издигане на националния флаг на пл. „Атанас Сиреков“. Заедно с кмета Димитър Николов, зам.-областния управител Севдалина Турманова и общински съветници от партията се присъединиха към поднасянето на венци и цветя пред паметника на руските освободители. Родолюбиво чувство и силна емоция предизвика шествието на 500-тe ученика по ул.“Богориди“, които гордо развяваха трибагреника. Впечатляващ бе и тематичния маршрут“ Пътят на свободата“ в морския град.карнобат

Народният представител Ася Пеева посрещна 141-та годишнина от Освобождението на страната ни в родния си град Поморие. Честването се проведе в центъра на населеното място, пред паметните плочи на участниците в Освободителната война. На официалната церемония присъстваха председателят на Общински съвет от ГЕРБ Адам Адамов, кметът Кунчо Гайдов, общински съветници, общественици, жители и гости на града. Те обсипаха с венци и цветя паметните плочи и бюст-паметника на Левски.

Средец
Приморско

 

Теми: Бургас, Култура, Политика