Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Вижте как Бургас ще се включи в Европейската нощ на музеите

МузеиНа 16 май 2015г. (събота) за 11-ти пореден път Регионален исторически музей Бургас ще се включи в Европейската Нощ на Музеите.  Четирите експозиции на РИМ-Бургас ще са отворени с вход свободен от 18:00 до 24:00 часа.
Събитието тази година ще започне с откриване на новата експозиция „Фосили” на Природонаучния музей, с което той ще отбележи своя 30-ти юбилей.

В 18:30 часа улица Богориди ще води към златото на северните траки – в Археологическия музей заместник-министърът на културата доц.д-р Бони Петрунова и проф.Божидар Димитров ще открият гостуващите изложби „Преславското златно съкровище“, „Златната конска амуниция от с. Ивански, Шуменско“, „Златото на северните траки: съкровищата на РИМ-Ловеч“ и модернизираните експозиции на РИМ-Бургас „Праистория“ и „Древното корабоплаване“.

От 19:00 часа в Иконната зала на Историческия музей заместник-областният управител и регионален представител на БАН доц.д-р Севдалина Турманова ще представи изложбата на Национален етнографски музей при БАН „Просфора. Хляб и литургия”.

В 19:30 часа в Етнографския музей ще се разнесе ароматът на казанлъшка роза. Гостуващата изложба на ИМ „Искра” Казанлък „С аромат на казанлъшка роза в Бургас“ ще се открие под патронажа на кмета на Община Бургас. Официални гости на Нощта на музеите в Бургас ще бъдат: председателят на комисията по икономика в НС Петър Кънев, депутати и общински съветници.

Теми: Бургас, Култура