Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Априлската програма в Акве калиде завършва с шоу на звезден готвач

akve-kalide-proekt

С интересна и разнообразна програма Туристически комплекс „Акве калиде“. ще зарадва своите посетители през месец април. Събитията стартират още на 2 април с арт ателие, което ще запознае малки и големи с прекрасното изкуство стъклопис. Всеки ще има възможност да усвои тънкостите по рисуването върху стъкло и сам да създаде своето произведение на изкуството.

По повод един от най-красивите празници Цветница, в „Акве калиде“ ще гостува най-цветният спектакъл на Държавен куклен театър Бургас – „Дъга“. Той е насочен към най-малките зрители /до 5 год. възраст/, а по-големите деца ще могат да се включат в работилничка за изработване на цветя.

На 22 април ще отбележим Денят на Земята с две различни инициативи – почистване на Парк Минерални бани в ранните часове на деня и изработване на пана от капачки, в което ще се включат и хората със специални потребности от „Социален център – Бургас“.

Финал на събитията през месец април поставя едно различно и вкусно представяне-дегустация на здравословното хранене, вдъхновено и сготвено от Иван Звездев. Инициативата е част от програмата на Община Бургас „Храни се разумно, живей здравословно“.

 

Програма месец април:

 

2 април

11:00 – 14:00 ч. – „Сръчковци“ – Арт ателие за малки и големи – Стъклопис

 

9 април – Цветница

11:00 ч. – Държавен куклен театър – Бургас, представление „Дъга“ /за най-малките, от 0 до 5 години/ и арт ателие за изработване на цветя

 

22 април – Световен ден на Земята

09:00 – 11:00 ч. – Почистване на парк Минерални бани

11:30 ч. – Изнесена творческа работилница на „Социален център Бургас“ – изработване на сувенири от рециклируеми материали – пана от капачки, стари вестници и др.

 

30 април

12:00 ч. – „Храни се разумно, живей здравословно!“ – кулинарно представяне и дегустация на здравословни и вкусни ястия от Иван Звездев.

Теми: Бургас, Горещо, Култура