Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

ЮНЕСКО включи Несебър в своя сайт за пътешествия

Снимка: party-service-kris

Снимка: party-service-kris

Нов сайт на организацията на ООН за наука, образование и култура ЮНЕСКО за пътешествия популяризира дестинации, сред които и старинния град Несебър, съобщиха от пресцентъра на община Несебър. С подкрепата на Европейския съюз, платформата включва 34 дестинации, избрани между обекти на световното наследство от 19 държави на съюза. Пускането на платформата, разработена със съдействието на „Нешънъл Джиографик“, съвпада с честванията по случай Европейските дни на наследството.

Сайтът „Пътувания до обекти на Световното наследство“ ще бъде достъпен от 15 септември по време на Европейските дни на наследството. Инициативата насърчава хората да „пътуват различно, да пътуват по-задълбочено“, отвъд основните туристически дестинации, да отсядат за по-дълъг период и да преживяват повече от това, което регионът може да им предложи.

Платформата подканва още туристите да пътешестват по четирите маршрута на културно наследство, разработени в рамките на проекта – „Кралска Европа“, „Древна Европа“, „Романтична Европа“ и „Подземно културно наследство“. Сайтът visitworldheritage.com ще играе и основна роля при привличането на китайски посетители към Европа по време на инициативата „2018 г., година на туризма ЕС – Китай“. Той е достъпен на английски, китайски и френски език.

Теми: Бургас, Несебър, Туризъм