Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Синоптиците: След 10-и юли идва чудно време за почивка

игрище на плажаВремето през юли ще е подходящо както за походи в планината, така и за почивка на море, но през второто и третото десетдневие на месеца, каза синоптикът от НИМХ към БАН Красимир Стоев, цитиран от Фокус. „През юли се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за равнините е между 21° и 25°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 7° и 13° „, допълни синоптикът.

През първите няколко дни от юли времето ще бъде хладно заради неустойчивата въздушната маса над страната. На фона на преобладаващо слънчево време ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има превалявания, гръмотевични бури и локални градушки. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 60 л/кв.м, по Черноморието и долината на река Струма – между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските райони – от 70 до 120 л/кв.м.

„Различното в тазгодишния месец юли са единствено малко по-ниските температури, отколкото тези през юли 2012 година. Миналата година имаше две последователни вълни на нахлувания на доста горещи въздушни маси“, посочи синоптикът. Очаква се юли да бъде един нормален летен месец с нормални валежи, но без продължителни засушавания – посочи Красимир Стоев.

Теми: България, Туризъм