Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Приморско – третата най-предпочитана дестинация за полските туристи

Община Приморско официално бе призната като трета най-предпочитана дестинация след Гърция и Испания за полските туристи. Това стана ясно на Международния панаир на туризма – ТТ Варшава-2017, в който морската община участва. 25-тото юбилейно събитие на панаира се проведе от 23-ти до 25-ти ноември в Двореца на науката и културата Варшава-Полша. За вниманието на полските туристи Приморско се състезава срещу 50 държави от 5 континента.

primorsko2

В рамките на три дни Община Приморско, заедно с Община Банско, много туристически фирми и Министерството на туризма работиха за популяризирането на страната ни като туристическа дестинация. Морският град успешно завоюва 40-милионния полски пазар. В статията си журналиста Илия Тодоров от сайта infotourism.net отбелязва, че единствено Приморско от българските изложители е разполагал с пълен комплект от брошури на полски език. Така стотици посетители и професионалисти от бранша се запознаха с града, с условията за морски туризъм, с природните и културно-исторически забележителности на региона.

Щанда на морската общината беше посетен и от посланика на България в Полша- г-н Емил Ялнъзов, който след края на работния ден участва в работен коктейл- семинар на тема „Как да си върнем някогашния половин милион полски туристи, за да прекарат ваканцията си в България?“.
Представителите на Приморско разгледаха изложбата от морския град, която от миналата година краси фоайето на посолството в Полша.

Теми: Бургас, Приморско, Туризъм