Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Красива русалка е новата атракция във водите край Приморско

Красива русалка вече обитава морското дъно в местността „Крокодилите“
русалка-приморско
Скулптура на красива русалка е новата атракция на Приморско. Тя вече обитава морското дъно в местността „Крокодилите“ като част от проекта на водолазен център „Посейдон“ – подводна галерия „Домът на русалката“.
Туристите, любители на дайвинга, освен параклиса под вода „Св. Николай Чудотворец“ вече могат да разгледат и позиционираната в близост до него скулптура. Тя се намира на дълбочина от около 12 метра и може да бъде разглеждана от гмуркачи със специално оборудване.
Доброволци – водолази се събраха на пристанището в морския град от ранни зори, за да начертаят план за монтирането на новата подводна атракция. Акцията по закрепването бе ръководена от Тодор Попов – автор на идеята за русалката. Заедно с тях бе и Никола Диков – автор на скулптурата, както и на първата авторска картина „Св. Никола спасява моряка“, поставила начало на проекта за подводна галерия.
След като уточниха подробностите около монтажа, с лодки, натоварени с професионално оборудване, водолазите се насочиха към буната на „Перла“. Там предния ден с помощта на кран 600-килограмовата русалка беше спусната във водата.
Няколко часа бяха необходими на четирима водолази и две помощни лодки да позиционират новата атракция на Приморско. За да бъде повдигната от дъното и преместена до определеното за монтаж място, подводничарите си послужиха с парашути, които улесниха транспорта под вода.
„Всичко е добре, когато завърши добре“, споделиха организаторите след успешното приключване на подводната акция. Те добавиха, че вече има запитване от художници, желаещи да подредят временна изложба стъклопис в подводната галерия.
rusalka 010

Теми: Горещо, Приморско, Туризъм