Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

„Аерофлот“ откри целогодишна линия Москва-Бургас

СамолетРуската компания „Аерофлот“ започна ежедневни полети между Бургас и Москва. Това съобщиха от Община Бургас. Полетите ще се изпълняват по следния график: полет SU 2156 – заминава от Москва в 15:55 часа и пристига в Бургас в 19:20 часа (местно време), и полет SU 2157 – излита от Бургас в 20:30 и пристига в Москва в 23:50 (местно време). От края на октомври полетите ще са три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота.

Очаква се новата линия да осигури около 33 000 нови клиенти, а по нея ще бъдат използвани самолети тип Airbus A320, Boeing 737 и Sukhoi SuperJet 100.

„Аерофлот“ е водещият превозвач на Русия и член на глобалния авиационен съюз на SkyTeam. Компанията е сред 20-те най-големи авиокомпании в световен мащаб. „Аерофлот“ има най-младия самолетен парк в света и разполага с повече от сто въздухоплавателни средства. През 2017 г. „Аерофлот“ превозва своя 32,8 милионен пътник. С това тя получи четиризвезден рейтинг от британската консултантска компания Skytrax и пет звезди от американската авиационна асоциация APEX.

Последно авиокомпанията е изпълнявала полети до черноморските ни летища през 2012 г. По повод на Световното първенство по футбол Аерофлот приканва всички пътници да пристигат на летище Шереметиево поне два часа и половина преди времето за тръгване.

Теми: Горещо, Туризъм