Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Народният представител Галя Василева откри турнир заедно със зам.-министъра на спорта Ваня Колева

 

АйтосПрез изминалия уикенд Айтос бе домакин на турнира „Заедно за спортната акробатика“, който е част от Европейската седмица на спорта #BeActive. Спортното събитие бе уважено от народния представител от ГЕРБ Галя Василева, която заедно с зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева поздравиха кмета Васил Едрев и домакините от клуб по спортна акробатика „Орел“ – Айтос за добрата организация и утвърдените традиции в този спорт.

„Радостно е, когато виждаме реална ангажираност на община и на спортни деятели, които са насочили усилията си към децата.  Убедена съм, че днес сред вас има спортисти, които ще прославят името на Айтос, на област Бургас и на нашата страна в световен мащаб. Защото с вашите усилия и неуморен труд съм сигурна, че ще го постигнете. В лицето на народните представители и в лицето на спортното министерство може да усещате силна подкрепа за това, което правите“, приветства бургаският депутат Галя Василева всички участници в състезанието.

Айтос турнирОбщо 70 деца от пет спортни клуба се включиха в надпреварата. Турнирът се организира от клуб по спортна акробатика „Орел“, който е кандидатствал по проект и спечелил финансиране по Програмата „Децата и спортният клуб“ за 2018 г. на Министерството на младежта и спорта

На спортното събитие присъстваха още генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов и зам.-кметът на Община Айтос Мариана Димова, общинският съветник от ГЕРБ Антон Берданков и председателят на национално сдружение „Младежки глас“.

 

Теми: Айтос, Бургас, Спорт