Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Мото състезанието „Писта Бургас“ този уикенда с маршрут по ул. „Крайезерна“

писта-бургас
За осигуряване безопасното провеждане на мащабното автомобилно състезание „Писта Бургас“, се налага през уикенда да бъде затворена за движение обновената ул. „Крайезерна“ – от Пътен възел „Запад“ /включително/ до надлез „Владимир Павлов“, за времето от 11 часа на 14 октомври до 18 часа на 15 октомври. Организаторите се извиняват за причиненото временно неудобство, но едновременно с това обещават една изключително атрактивна надпревара.

Подробности за предстоящото състезание и неговата организация съобщиха днес зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, Радко Петров – председател на Автомобилен клуб „Вромос“, комисар Неделчо Рачев от ОД на МВР – Бургас и Иван Гюлев – началник на общинския отдел „Безопасност и организация на движението“.

Това ще е петнадесетото издание на „Писта Бургас“. Както всяка година, публиката ще наброява десетки хиляди. Адреналина й ще повишат с майсторското си каране 75 пилоти. Близо 40 от тях ще се впуснат в надпревара за възродената след десетилетия забвение Купа „Лада“. Оказва се, че много българи обичат и продължават да ползват този масов соц автомобил, а на пистата ще видим тунинговани и изключително бързи представители на марката.

За първи път, със съдействието на Община Бургас са осигурени и трибунки със седящи места за част от зрителите.

Организаторите призовават всички посетители да не напускат определените за тях зони! Най-важното е след финала всички да се приберем живи и здрави у дома.
Хората от публиката, които обичат да снимат, могат да изпратят най-добрите си кадри за участие в съпровождащия фото конкурс.
„Писта Бургас“ ще се излъчва на живо онлайн в сайта www.pistaburgas.com, където можете да откриете подробна информация за логистиката на състезанието, пилотите и техните автомобили.

Един от най-младите участници тази година ще е 18-годишният Иван Въчков. Днес Радко Петров му връчи символично съвсем наскоро издадената шофьорска книжка с неговото име. Въпреки младостта си, Иван е многократен картинг шампион, а вече и състезател в автомобилните GT4 серии. Той е едно от лицата на кампанията за безопасно шофиране, с която организаторите на „Писта Бургас“ искат да повишат отговорността специално на начинаещите водачи.

Теми: Бургас, Спорт