Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Малките Звездичка в първенствата за големите футболисти

zvezdichka
Смелостта не е отсъствие на страх, а победата над него, обичал да казва приживе известния политик и бунтар Нелсън Мандела. Има много други послания за безстрашие, отправени от световни лидери. Поддръжници има в изобилие, включително и в спорта. Бургаската „Звездичка“ например се реши на изключително смел ход през сезон 2017/ 18 г.

Приета бе поканата за участие в първенствата за юноши младша възраст и деца „А“, без обаче клуба да разполага все още с възпитаници от изискуемите набори. Автентичната картина по футболните терени е 13 и 14- годишни да се изправят смело срещу 15 и 16- годишни млади господа от противниковите отбори. Този ход няма аналог у нас и цели не толкова резултати, а каляване и сплотяване на дарованията. Първенствата за младша и деца „А“ стартираха неотдавна.

„Нормално и обяснимо е изправяйки се срещу по-големи с 1-2 години съперници, да има и загуби.

Ръководството и треньорите в нашият клуб сме убедени, че това е безценен опит по пътя на тяхното израстване, който неминуемо ще даде своите плодове.

Още следващия сезон нещата ще си дойдат на мястото, когато нашите възпитаници ще се изправят и ще мерят сили с тяхната си възраст, тогава ще си проличат чисто футболните умения и качества.

Доказателство за това са резултатите на останалите ни 7 селекции на клуба–  всички те се представят повече от добре. Срещат се с отбори от тяхната възраст и печелят победа след победа“ каза спортния директор на „Звездичка“ Иван Мирчев.

Теми: Бургас, Спорт