Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

180 депутати се подписаха под законопроекта за промени в Конституцията

парламент180 депутати се подписаха под законопроекта за промени в Конституцията и нова съдебна реформа. Промените вече са внесени в деловодството на Народното събрание. Очаква се гласуването на промените на първо четене са бъде в началото на септември.

„180! Искам да благодаря на всички от ГЕРБ – цялата парламентарна група, от Реформаторския блок – цялата парламентарна група, от Патриотичния фронт – цялата група, от ДПС също, от БДЦ с изключение на един, който отсъства, от АБВ има трима депутати, които са се подписали и по този начин сме направили 180 гласа“, коментира лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„По Конституция най-рано обсъждане може да има един месец след внасянето на законопроекта. Днес е 24 юли, няма пречка комисията във времето от 24 август насетне да започне дебатите по Конституцията. Според мен реалистично за пленарна зала е да очакваме в началото на септември да се състои първото четене на законопроекта“, коментира от своя страна и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Заветният 180-ти подпис под законопроекта, обаче напрегна ситуацията в Народното събрание. Близо 2 часа се чакаше депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев да пристигне в парламента и да се подпише, за да станат депутатските подписи точно 180. Първоначално Делчев заяви, че няма да се подпише под новите промени. След разговор с лидерът на ДБГ Меглена Кунева, обаче младият народен представител размислил и се върна да подпише.

Теми: България, Политика