Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Борисов от Ню Йорк: Против съм легализация на каквато и да е дрога

Бойко Борисов„Против съм легализация на каквато и да е дрога. Виждате колко проблеми имаме с пътната безопасност заради алкохол или мека дрога. България по-твърда от сега не може да бъде. Рекордьори сме по задържането на синтетични наркотици”. Това заяви пред журналисти в САЩ премиерът Бойко Борисов от Ню Йорк, който взе участие в Срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“.

Форумът, който се проведе в Централата на ООН в Ню Йорк, се организира от президента на САЩ Доналд Тръмп. Премиерът Борисов е начело на българската делегация, която участва в 73-тата сесия на ООН. 73-ото Общо събрание на ООН се провежда в Ню Йорк, а сред тези, които ще се изкажат днес са президентите на САЩ и Иран Доналд Тръмп и Хасан Роухани.

В понеделник през деня Борисов се срещна с премиера на Грузия, с когото обсъждаха членството на страната в НАТО и Европейския съюз и възможностите за съвместни транспортни проекти между двете страни. Борисов се срещна и с външния министър на Саудитска Арабия и президента на Египет ген. Абдал Фатах Сиси. С него двамата са обсъждали повече бизнес възможности и помощ за страната, която може да играе бариера пред мигрантска вълна към Европа.

В петък пък Борисов ще се срещне с държавния секретар Майк Помпео. Двамата имат предишни отношения от времето, когато Помпео беше шеф на ЦРУ.

Теми: Водеща, Политика