Кой е на корицата?

Публикувана на 20 юли 2018 | 10:26

Тръмп-ПутинСветовноизвестното списание „Тайм“ отново излиза с провокативна илюстрация на корицата си – този път морфинг (плавен преход от едно изображение в друго) на президента на САЩ Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин, съобщава Си Ен Ен. Зашеметяващата илюстрация на визуалния художник Нанси Бърсън „е с цел да представи този особен момент във външната политика на САЩ след наскоро проведената среща между двамата в Хелзинки, Финландия“, пише „Тайм“ в съобщение.

„На кого вярвате? Това е прост въпрос, който беше зададен на президента Тръмп от журналист в Хелзинки. В този момент той можеше да опровергае думите на своя дългогодишен враг Русия, но вместо това Тръмп отговори: „Имам вяра и в двете страни“, пишат от изданието в материала към представянето на корицата.

„Основателите на Съединените щати са дали на бъдещите президенти само няколко важни инструкции, събрани в Конституцията. Преди да встъпи в длъжност, президентът на Щатите трябва да се закълне да опази и защити Конституцията ни и съвестно да изпълнява задълженията си“, посочват от „Тайм“.

Според тях именно това е бил моментът, в който Тръмп е трябвало да застане зад клетвите си. „Когато държавен глава не вярва на собствените си разузнавателни служби, това е огромен проблем за страната, в която се случва“, посочва пенсионираният генерал от КГБ Владимир Рубанов пред изданието.

Източник: Dir.bg