Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Цветан Цветанов в Созопол: ГЕРБ ще изгради физкултурен салон във всяко училище

sozopol-news-44026-86662

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов бе посрещнат от десетки жители на Созопол пред стадион „Арена Созопол“. Сред тях бяха представители на всички местни спортни клубове, които дойдоха специално, за да представят пред кандидатите за народни представители от ГЕРБ желанието си да бъде разширен спортният комплекс в града с допълнителни две игрища. По време на срещата Цветанов заяви пълната си подкрепа към инициативата. Той подчерта, че ГЕРБ винаги е насърчавала развитието на спорта. „Спортът дава отговор на проблема с агресията сред подрастващите. Във всяко училище трябва да има физкултурен салон и това е наш основен приоритет в следващ управленски мандат. Ще осигурим 130 милиона, които да инвестираме в изграждане на физкултурни салони, защото над 30% от българските училища нямат такива“, каза Цветан Цветанов.

„Не подценявайте предстоящите избори на 26 март – нека всички да гласуваме за реалните решения за България с номер 11 в бюлетината, за да не позволим популизмът да победи“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ пред събралите се хора. Зам.-председателят на ГЕРБ припомни, че от БСП вече са излъгали за обещаната пенсионна реформа и тя е била отложена при встъпването на кабинета „Орешарски“.

„След изказването на БСП за отмяната на плоския данък представители на IT-сектора дойдоха обезпокоени при нас в централата на ГЕРБ. Те заявиха, че при промяна в данъчната система на страната ще преосмислят развитието си в България. Ние трябва да мислим как да задържим младите хора у нас и да им създадем необходимите условия”, допълни Цветан Цветанов. Той пожела на събралите се местни хора силен летен сезон, за да има приходи в бюджета на Община Созопол, с които да бъдат реализирани по-големи инвестиционни намерения.

Кметът на Созопол и общински координатор на ГЕРБ Панайот Рейзи добави, че се търси решение държавата да даде за управление и стопанисване терена до стадиона на Община Созопол. Той ще бъде използван за разширение на спортния комплекс, за да може да се използва в подготвителния сезон. Според Рейзи с наличната голяма леглова база и добри условия за отдих Созопол може да се превърне в предпочитана дестинация за подготовка на спортистите в зимния сезон.

В срещата се включиха и зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов и кандидатите за народни представители Димитър Бойчев, Диана Саватева, Диана Йорданова, Галя Василева и Любомир Йорданов.

Теми: Бургас, Политика