Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Схема! Бареков набирал дарители без тяхно знанание

Николай БарековРазследване на bTV се натъкна на любопитни схеми за злоупотреба с лични данни, при които са набирани дарители за партията без тяхно знание. Според списъка с дарители, публикуван от Сметната палата, 47-годишната Галина Бориславова от козлодуйското село Гложене е дарила 1000 лева на „България без цензура“. „О, Боже Господи, това не е верно, ние и двамата с мъжа ми сме пенсионери”, казва жената. Оказва се, че Галина, която е пенсионер по болест, все пак има общо с партията на Николай Бареков. На евровота, когато й предложили да стане застъпник на „България без цензура“ срещу лични данни и пари, жената се съгласила.

„Ами всичко съм си дала като застъпник, ЕГН-то съм си дала. Едни хора от Козлодуй ни таковаха и ни казаха, че ще ни платят по 50 лева и това беше. Въобще не сме се разправяли повече”, казва Галина. Другият дарител на „България без цензура“ от село Гложене е 35-годишната Евдокия Йончева, която е безработна. Евдокия никога не е влизала в банка, не знае как се внасят пари по сметка, не са й предлагали да стане застъпник или наблюдател на партията на Бареков. Но когато седмица преди евровота я поканили да отиде на предизборния концерт на „България без цензура“ в София, жената, която от 15 години не е виждата столицата, се съгласила на драго сърце.

Всички в селото се чудят как семейство, което едва връзва двата края и разчита на съседите, за да оцелява, изведнъж се оказва спонсор на партия. В автобуса, с който Евдокия стигнала до София, личните карти на пътуващите били събрани. Сега Галина и Евдокия се молят да не станат клиенти на полицията заради злоупотребата с личните им данни.

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков беше поканен да гостува в сутрешния блок на bTV днес. „Няма да гостувам на сутрешния блок на Би Ти Ви утре, поради простата причина, че те си позволяват да правят „разследване“ за дарителите на нашата партия и се опитват по този начин да изместят центъра на разговора и да откраднат от времето, което ми се полага“, заяви пред ПИК Бареков снощи.

Теми: Горещо, Политика