Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Костадин Назъров: Имам решения за проблемите на Черни връх

Костадин Назъров–         Г-н Назъров, кои са първите неща, които ще направите ако жителите на Черни връх ви изберат за кмет?

–         За съжаление проблемите на селото не са малко. Въпреки че сме толкова близо до Бургас пътят до Черни връх е в критично състояние, от години си патим от лошото водоснабдяване. Да не говорим, че е разбит и центъра ни, защото тежкотоварните автомобили от кариерата минават през него. Истината е, че за всички тези несгоди има решение. Жалко е, че Камено е бедна община, не се работи сериозно по европроекти. Стотици села си решиха проблемите с водоснабдяването, но затова се иска желание от страна и на общинския кмет. Аз лично няма да спра да настоявам затова.

–         А как ще се решат проблемите с инфраструктурата?

–         От години на местните хора се втълпява, че отсечката от Бургас към Черни връх е от републиканската пътна мрежа. Направих си труда и поисках справка за това тресе. Оказа се, че е общински път. Необходими са средства от бюджета на общината, но за тази година такива не са заложени.

Камионите от кариерата допълнително утежняват състоянието на нашите пътища. Има възможност да се направи един полски път и така да бъдат отклонени тежките машини, но територията е в очертанията на Община Бургас. В такъв случай Камено няма как да има претенции към този участък.

–         Това няма да бъде проблем ако Черни връх премине към Бургас, каквато идея имаше неотдавна… В тази връзка вие какво мислите по казуса?

–         Като кмет бих инициирал референдум. Този път обаче хората трябва да бъдат много по-добре информирани. Решението на моите съграждани ще бъде и личната ми позиция.

Със сигурност обаче преминаването към Бургас ще има много ползи. Вие правилно посочихте полския път към кариерата. Отделно към бургаската община има доста села. Аз съм пътувал в района и не съм видял толкова разбит път като нашия. В селото здрава кола не е останала от огромните дупки…

Проблемът с водоснабдяването също лесно ще се реши от бургаската администрация. Те вече имат десетки такива проекти зад гърба си.

–         Има ли млади семейства, които да търсят по-спокоен начин на живот в Черни връх?

–         Има, но не са много. Трябва да задържим тези хора и да привличаме нови, защото само те могат да съхранят селото ни. Заради всички проблеми, които изброих младите хора предпочитат да живеят в Бургас.

–         По време на кампанията ви разговаряхте ли с тези млади жители?

–         Разбира се. Много от тях дори сами ме потърсиха. Разбрах, че спортната зала има нужда от обновяване. Говорих с депутатите от ГЕРБ и те веднага осигуриха един нов и съвременен уред. По-големия проблем обаче е самото състояние на залата. Има нужда от сериозно освежване. Обещал съм, че като кмет ще свърша и това.

В библиотеката към читалището ни почти няма нови книги. Свързах се с офиса на евродепутатите от ГЕРБ в Бургас и те веднага изпратиха литература и помагала като дарение. Дадоха дума, че тепърва ще обновяват библиотеката.

Такива, дребни на пръв поглед, неща са важни за малките населени места и смятам, че се оценят от хората.

–         Какво очаквате от тази подкрепа от ГЕРБ?

–         Как какво? Подкрепа за развитието на Черни връх! Погледнете Бургаска област. Там където кметовете са от ГЕРБ се работи в екип с депутатите и нещата се случват. Дори и малките населени места светят. Искам и нашето село да се превърне в предпочитано място за живеене и ще работя за това.

–         Има ли чужденци, които да живеят в селото?

–         Постепенно при нас се заселиха около 10 руски семейства и ако Черни връх се развива съм сигурен, че и други чужди граждани ще проявят интерес. Хубаво ще бъде да приобщим тези хора към живота в селото. С това ще можем да допълним културното и битовото разнообразие. За целта бих направил клуб, в който да се осъществяват съвместни срещи.

–         Какво ще кажете за опонента си?

–         Лоша дума от мен няма да чуете. Всеки един от кандидатите получи гласове от моите съграждани и аз уважавам това. Надявам се, че ще ме подкрепят на втори тур, защото ме познават. Знаят, че съм човек на действието и ще работя за нашето населено място с хъс.

Теми: Горещо, Камено, Политика, Политика - Интервю