Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Евродепутатът Асим Адемов с конкурс за есе на тема „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“

Банер-есе_01
Асим Адемов, член на ЕНП/ ГЕРБ в Европейския парламент, обявява ученически конкурс на европейска тематика. Слоганът на творческата надпревара е: „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“. Конкурсът е част от инициативата „Да опознаем Европейския съюз”, която евродепутата стартира в края на 2017 г.
Целта е да се провокират младите хора да изразят личните си позиции по темата за настоящето и бъдещето на България в Европейския съюз. „След успешното провеждане на такъв конкурс в област Благоевград и проявения засилен интерес от младежите, стартирам и в област Бургас. Учениците са носители на иновативно мислене. Имат какво да ни кажат и да насочат вниманието ни към аспекти от обкръжаващата ни среда, останали незабележими, но криещи потенциал.“, коментира Асим Адемов.

Право на участие имат всички ученици от 8-ми до 12 – ти клас от област Бургас, чрез изготвяне на авторско есе. Творбите трябва да бъдат във формат Word document, до 2 печатни страници, шрифт – Times New Roman, размер 12, междуредие – Single.
Оценяването на получените есета ще се осъществи от тричленно жури в състав: проф.д-р Севдалина Турманова – зам.-областен управител на Бургас, Мария Бенчева – директор на РБ „П. К. Яворов” – Бургас и Венета Иванова старши експерт по Български език и литература в РУО – Бургас.
Ще бъдат връчени 3 призови награди на авторите на творби, оценени от журито с най-висок резултат. Победителите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата. Класираните от 4 до 6 място ще получат поощрителни награди.
Всеки желаещ може да участва в конкурса като изпрати на е-mail адрес: competition.eu.2017@gmail.com авторско есе и попълнени надлежно Формуляр за участие и Декларация за авторско право, които могат да бъдат намерени на Фейсбук страницата на Асим Адемов – https://www.facebook.com/AdemovAsim/
Срокът за кандидатстване в конкурса е до 22.04.2018 г.

Резултатите ще бъдат обявени на същата страница на 07.05.2018 г., а награждаването на победителите ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в гр. Бургас през месец май 2018 г.

Теми: Горещо, Политика