Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Д-р Андрей Ковачев подкрепи Георги Лапчев и Иван Жабов, обяви , че и ЕНП застава зад кандидатите от ГЕРБ

Андрей Ковачев, Георги Лапчев, Димитър БойчевЕвропейската народна партия /ЕНП/ застава зад кандидата на ГЕРБ за кмет на община Царево Георги Лапчев, и зад всички кандидати за кметовеАндрей Ковачев, Георги Лапчевна населени места, издигнати от партията. Новината съобщи евродепутатът от ГЕРБ и председател на българската делегация в ЕНП д-р Андрей Ковачев на специална визита в Царево и Ахтопол, заедно с депутатите Димитър Бойчев и Стоян Гюзелев.

Средец„ЕНП е най-голямата политическа група в Европейския парламент и Андрей Ковачев, Георги Лапчевсмело мога да заявя, че в лицето на нашите кандидати Георги Андрей Ковачев, Георги ЛапчевЛапчев, Атанас Желязков и Мария Василева Европа вижда Андрей Ковачев, Георги Лапчевсимвола на промяната чрез европейско развитие“, категоричен бе д-р Ковачев. Евродепутатът проведе дискусии с жителите на Царево и Ахтопол, за да се информира за проблемите им и да разясни финансовата роля на европейските институции за преодоляването на икономическите различия и развитието на регионите на Стария континент и конкретно в община Царево.

„С изненада разбирам, че парите на Брюксел и европейските данъкоплатци не са стигнали до община Царево и това е наистина един печален факт“, каза д-р Ковачев. От Георги Лапчев разбирам, че в региона няма нито един реализиран проект по Структурните фондове на ЕС, което е огромна загуба за всички хора, които са били лишени от инвестиции за работещи пречиствателни станции, водоснабдителна и канализационна мрежа, нови пътища и модерни съоръжения, допълни той.

„В момента България е договорила близо  60% от средствата по оперативните програми, като предстои до края на първия програмен период до 2013 г. усвояемостта да стане 100%“, информира аудиторията д-р Андрей Ковачев. „В момента договаряме средствата за следващия програмен период до 2020 г. и можем да искаме по- голяма сума само при висока усвояемост от общините“, каза д-р Ковачев, който е и докладчик на Комисията по регионално развитие към ЕП. Европейските проекти не са някаква химера и в момента в България има общини, които си усвояват средства по еврофондовете 20 пъти надхвърлящи годишните им бюджети. Георги Лапчев информира жителите на община Царево, че за 2011 г. бюджетът на местната управа е бил 11 милиона лева, от които 8 милиона са изразходвани за заплати и издръжка, и само 3 милиона са останали за инвестиции, които са крайно недостатъчни. Кандидатът на ГЕРБ Георги Лапчев с тревога сподели, че в момента общината е на червено с малко над 3 милиона лева по официална информация, което поставя данъкоплатците в една изключително тежка ситуация. Според евродепутата единственото спасение за региона е подаването и печеленето на качествени проекти от управленския екип на Георги Лапчев, който има капацитета и волята да осъществи промяната в община Царево, която хората очакват повече от 20 години. „Бъдещето на Царево е в европейски инвестиции за изграждането на пречиствателни станции и  модерна инфраструктура, за да може туристическия продукт да стане конкурентноспособен, което ще повиши чувствително жизнения стандарт на хората“, бе категоричен д-р Андрей Ковачев. Евродепутатът пожела успех на кандидата на ГЕРБ за кмет на община Царево Георги Лапчев и екипа му на предстоящите избори и изрази искрено желание след 23 октомври оста Брюксел- София- Царево най-после да заработи.

Д-р Андрей Ковачев прекара неделния ден в Средец, където се запозна отблизо с проблемите на общината. Той беше въведен в темата от кандидата за кмет инж. Иван Жабов, който го срещна с десетки симпатизанти на каузата, която той си е поставил. А именно, община Средец да се превърне в още по-добро място за живеене.

Д-р Ковачев и Жабов коментираха по кои програми екипа на Жабов ще има възможност да привлече средства, които да се усетят от всички жители на общината.

Теми: Бургас, Политика