Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Диана Саватева: Хората разбират колко е важно четирилентов път да свързва Бургас и Слънчев бряг

diana-savateva„Когато хората чуят, че изграждането на път като магистрала между Бургас и Слънчев бряг е един от приоритетите в регионалната програма, те реагират изключително позитивно. За проекта попитаха и пътниците от бързата линия по маршрута  от центъра до  ж.к. „Меден рудник“,  коментира втората в листата на ГЕРБ – Бургас Диана Саватева.

Журналистката, която влезе след кандидатите като представител на гражданската квота, се качи на градския транспорт в Бургас заедно с водача на листата Ивелина Василева, за да разговаря с пътуващите.

„Хората определено предпочитат среща очи в очи с кандидат за народен представител, вместо да получат рекламен материал от  случаен човек. Задават въпроси, интересуват се от конкретни неща, убеждават се, че написаното не е проформа”, допълва Саватева.

Повечето въпроси на граждани за пътя Бургас – Слънчев бряг са насочени към стартирането на строителните дейности по обхода на Ахелой, както и към цялостното приключване на проекта. Заради обхода на Ахелой бе извършена сложна отчуждителна процедура на частни терени, през които минава трасето. Тя приключи през октомври м.г.

Изграждането на четирилентов път от областния център до най-големия черноморски комплекс на първо място ще направи пътуването по-безопасно.

„Бургаските журналисти най-добре знаят колко рискова е тази отсечка, десетки са катастрофите с ужасяващи последици, които сме отразявали с колегите”, допълва кандидатът за народен представител.

Другият много важен резултат от реализирането на проекта е бързото придвижване на хиляди туристи от летището до Слънчев бряг.

Теми: Горещо, Политика