Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

ГЕРБ-Несебър ще сезира областния управител за приемането на скандална докладна

Снимка: Вашият глас

Снимка: Вашият глас

Общинските съветници от ГЕРБ ще сезират областния управител Павел Маринов след поредното скандално решение, което днес бе прието в местния парламент. По време на сесията Общинския съвет си позволи да наруши законодателните норми и прие спорната докладна за изменение на ПУП на апетитен имот в Слънчев бряг с обикновено мнозинство. Припомняме ви, че за тъмните схеми, които се подготвят около този обект в к.к Слънчев Бряг запад, общинските съветници алармираха преди предстоящото заседание. Става въпрос за за измененние на ПУП-ПРЗ за УПИ- общ. ПИ 51500.506.618 и ПИ 51500.506.391 в квартал 5001 по плана на к.к.к Слънчев Бряг запад. Общата площ на имота е 2434 кв.м. и е с отреждане за пешеходна зона и озеленяване.

Така през социализма изглеждаше култовия ресторант "Палма"

Така през социализма изглеждаше култовия ресторант „Палма“

„Въпросната докладна под номер 40 в дневния ред бе предложена от общинската администрация. С приемането на този ПУП се унищожава възможността за реализиране на отреденото до момента озеленяване и пешеходна зона, както и реалното обособяване на център в к.к. Слънчев Бряг. Съответно схемата е първа стъпка към заграбването на общинския имот и построяването на сграда в центъра на комплекса, вместо обособяването на център, каквато е била първоначалната идея. Възложителят в случая се явява частния собственик, който не е споменат поименно в докладната записка. Днес станахме свидетели как тази докладна, която е изцяло против интересите на местните хора, бе приета в ОбС-Несебър с обикновено мнозинство, вместо с квалифицирано от 3/4 гласа. Така отново стана ясно как се работи в община Несебър – безскрупулно и с погазване на законодателните норми. Ще сезираме областния управител за този случай“, коментираха съветниците от ГЕРБ.

От ГЕРБ-Несебър настояват още за запазване отреждането на имота и обособяване и реализирането му в централен площад на к.к. Слънчев Бряг. Съществуващата в момента сграда в имота, на бившия ресторант „Палма“, е бракувана от „Слънчев бряг“ АД преди години и до момента е трябвало да бъде съборена заради опасността от саморазрушаване.

Теми: Горещо, Несебър, Политика