Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

ГЕРБ внесе сигнал до Цацаров за оградата по турската граница (обновена)

ОградаНародни представители от ПГ на ПП ГЕРБ внасоха към 14:30 часа днес сигнал до Главния прокурор на Република България. Депутатите искат да бъде направена проверка на начина, по който се разходват средствата за изграждане на оградата на българо-турската граница и критериите за избор на фирмите изпълнители. Според министъра на отбраната Ангел Найденов няма противоречие със закона при подбора на фирми доставчици.
„Прочетохме извинитeлната пресконференция, която даде министърът на отбраната, но в нея никъде не се казват две основни неща. Първо – как сумата от пет милиона и сто хиляди достигна до 9 милиона 660 хиляди и второ – по какви критерии е избрана фирмата изпълнител. Една трета всъщност от поръчката ще бъде изпълнявана от фирма, чийто собственик е председателят на БСП за град Казанлък“, каза един от вносителите на сигнала – Александър Ненков.
„Притесненията ни нараснаха най-вече с това, че става все по-неясно защо е избрана този вид процедура с договаряне. Защо след като имаше време, знаете от шести ноември е подписан този план за овладяване на кризата, оттогава досега имаше време. Да не говорим, че преди това е имало време да се направят и проектни документации, и т.н., което също е извинение на министър Ангелов“, заяви колегата му Валентин Радев, който е бивш заместник-министър на отбраната.
По случая с оградата по границата има назначени две проверки. Едната на инспектората на Министерския съвет, а другата на военното министерство, която вече е готова.

Теми: България, Политика