Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Алфонсо Алонсо: ГЕРБ е основен партньор на ЕНП

В момента се провежда националното събрание на ГЕРБ

В момента се провежда националното събрание на ГЕРБ

ГЕРБ е основен партньор на Европейската народна партия и заедно споделяме загрижеността за решаване на действителните проблеми. Това каза председателят на парламентарната група на Испанската народна партия Алфонсо Алонсо във видео обръщение към на Редовното отчетно-изборно делегатско национално събрание на ПП ГЕРБ. „Искам да изпратя специален поздрав от председателя Мариано Рахой и от цялата Народна партия на Испания до нашите партньори от ГЕРБ в България. ГЕРБ е основен партньор на Европейската народна партия и заедно споделяме загрижеността за решаване на действителните проблеми на нашите граждани”, посочи Алонсо.
„Когато преди две години Народната партия дойде на власт след вота на мнозинството от испанците, намерихме страната на ръба на икономически колапс като следствие от седемте години управление на социалистическото правителство. Социалистите разпиляха онова, което имахме и не се изправиха пред реалността на кризата нито пред бъдещите предизвикателства, обричайки страната ни на най-тежката запомнена икономическа депресия. Днес, две години по-късно, политиките на Народната партия ни позволяват да изживеем едно начеващо и обещаващо икономическо възстановяване благодарение на саможертвите на испанските граждани. В настоящия момент ние водим отговорна и конструктивна политика на опозиция на социалистическото правителство. Да заявиш истината, когато си в опозиция, е акт на отговорност пред твоите граждани и твоята страна. Само една ефективна опозиция води до ефективно управление”, каза още той.
„Една отговорна политика на опозиция и опитът от управлението на ГЕРБ от 2009 до 2013 г. са гаранция за бъдещето на България. Много българи са направили от Испания своя страна за живеене и тя ги е приела гостоприемно и с обич. Мнозина са гласоподаватели и знаят, че гласувайки за Народната партия, те гласуват за ГЕРБ. Честите контакти между нашите партии, силата и вярата ни в едно по-добро бъдеще, които споделяме с Бойко Борисов и Цветан Цветанов, са най-голямата гаранция за успех в европейската политика”, допълни Алонсо.

Теми: България, Политика