Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Кметът забрани спирането и паркирането на камиони по ул. “Крайезерна”

Димитър НиколовКметът Димитър Николов издаде заповед, с която забранява спирането и паркирането на товарни автомобили по ул. „Крайезерна“, в отсечката между Пътен възел Запад и вход/изход на „Пристанищен терминал Запад“. На бургаската полиция е възложена задачата да създаде пълна организация и възможност на камионите да ползват за временно спиране и изчакване участъка от общинския път в отсечката от входа на СОМАТ до ЖСК „Лозово“ АД, с изход северно от езерото Вая към ул. „Крайезерна“.

Причина за реакцията на кмета Димитър Николов станаха регистрираните през уикенда задръствания. В разгара си е кампанията по прибиране на зърнената реколта и търгуването й. Затова огромен брой товарни автомобили се движат ежедневно от вътрешността на страната към пристанищата в Бургаския залив.

„Важно е да се прави бизнес, защото той налива средства в местната икономика и създава работни места, но не може да задръствате по този начин града“, каза кметът Николов.

В заповедта му пише още, че пропускателният режим на товарните автомобили към „Пристанищен терминал Запад“ трябва да се осъществява при взаимодействие между ОД на МВР – Бургас и звеното за самоохрана на „БМФ Порт Бургас“ ЕАД. С нейното съдържание са запознати директорът на бургаската полиция, както и директорите на „Пристанище Бургас“ ЕАД, „БМФ Порт Бургас“ ЕАД, „КРЗ Порт Бургас“ ЕАД, „Порт България Уест“ ЕАД и Регионална дирекция „Автомобилна администрация“.

Припомняме, че преди броени дни премиерът Бойко Борисов и кметът Николов откриха новия Пътен възел Запад. Съоръжението е важна част от създаването на нов обходен маршрут, който дава възможност на транзитния поток автомобили за Южното Черноморие да не минава през центъра на Бургас. Но този маршрут не е завършен! Наесен ще стартира проект за удвояване на улица „Крайезерна“ – заедно с реконструкцията на съществуващите две ленти ще бъдат изградени нови две. Тогава ще се усети оптималният ефект от оформянето на така наречената южна дъга на Бургас.

Теми: Горещо, Община