Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Представители на сдружения на хора с увреждания поздравиха ГЕРБ Бургас за активната им политика за адаптиране на градската среда

социални центровеКандидатите за кмет и общински съветници от ГЕРБ-Бургас се срещнаха с представители на сдружения, подкрепящи хора с увреждания и социални потребности в града. Сред присъстващите бяха „Социален център Бургас“, Сдружение „Онкоболни и приятели“, местните структури на Съюзите на глухите и слепите в България, ОП „Морски звуци“ и други.
Те поздравиха кандидата за кмет на Община Бургас Димитър Николов и неговия екип от листата на ГЕРБ за постигнатото през предходните мандати. Те отчетоха огромния напредък в създаването на достъпна градска среда за хора с увреждания и подпомагането на сдруженията, работещи за приобщаването на хората със социални потребности в Бургас.
Те посочиха и предимствата на Бургас, в сравнение с други големи градове в страната, при социализирането на обществените сгради и инфраструктура за хора, придвижващи се с инвалидни колички. Една от тях е въвеждането на услугата „Позвъни и се вози“ на Община Бургас както и изграждането на спирки с високи площадки, които позволяват безпроблемно захождане в автобусите на градския транспорт.
Кандидатът за общински съветник и водач на листата на ГЕРБ Бургас – Димитър Людиев съобщи на присъстващите за предстоящото закупуване на 3 нови микробуса с автоматизирани ръкави за улесняване на хората с двигателни проблеми. Друго нововъведение в помощ на хората с увреждания е предстоящото въвеждане автоматично обновяващи се електронни карти за ползване на градския транспорт.Среща-социални центрове
Кандидатите за общински съветници Илияна Гъбева, Жейна Жекова, Калчо Белов и Валентин Вълков призоваха избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването да се възползват от осигурения транспорт до избирателната им секция от Община Бургас. Желаещите да упражнят правото си на глас като заявят специализирания транспорт на следните адреси и телефони:
– до 23.10.2015 г. в Центъра за обслужване на трудно подвижни лица /автогара „Запад“/ от 8:30 до 16:30 часа, както и на телефон – 056 831 431;
– на 24.10. и 25.10.2015 г. в Транспортна къща на ул. „Александровска“ № 106 и на телефон – 056 810 943. Услугата се извършва на цената на билета за градски транспорт.
Секциите, определени за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването, са общо 30, като за всички са предприети мерки за улеснен достъп. В изборния ден ще се предприемат и необходимите действия по осигуряване на достъпни места за паркиране на автомобилите на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването до сградите, в които се помещават секциите по чл.10 от Изборния кодекс.

Теми: Бургас, Социални новини